2.varianta

Každá veřejná budova by podle mě měla mít předprostor (v mém případě se jedná o hudební sál). Pokud tomu nebrání nějaký vyšší urbanistický záměr nebo jasně daná uliční čára.

Blok se snažím co nejvíce doplnit a uzavřít, ale přesto si myslím, že náš blok je tak nesourodý, že malé narušení uliční čáry nevadí.

Zkoušel jsem 4 varianty s předprostorem z ulice Na Hrázi. Důležitá je pro mě návaznost - "hudební dům" (nahrávací studio, zkušebny a zázemí sálu) s hudebním sálem.


Sál je značen červeně, zázemí, zkušebny a nahr. studio tmavě modře a bytová část světle modře. Vybral jsem poslední variantu. Bytová část je umístěna na jihu a má okna na tři světové strany. Sál je až na dvoře a člověk tak na první pohled neví, kam přesně vstupuje. Přesně jako to je ve většině pražských divadel v blokové zástavbě.




1NP - přes pozemek vede cesta spojujicí ulice Na Hrázi a Světova. Zelenou barvou jsou značeny dva provozy s parterem se společným zázemím - prodejna a opravna hudebních nástrojů. Modře je značena kavárna, vedle je předsáli hudebního sálu se šatnami a toaletami. V severní části je objekt se zázemím sálu a výtahem pro automobily.





2NP - v jižní části je pět bytů se splečnou chodbou osvětlovanou ze severu. V severní části, červená - dvoupatrové nahrávací studio, oranžová - zkušebny, žlutě - kancelář




3NP - jižní část byty, severní - červená - nahrávací studio druhé podlaží, žlutá - byt pro hostujicího hudebníka - orientační plocha




Skica předprostoru


 Pracovní vizualizace předprostoru (barva má být tmavší). Zadní dva oblouky prodejna a opravna hudebních nástrojů, prostřední oblouky průchod blokem. Dva oblouky napravo  - kavárna a předsálí.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

1. Varianta